MY DAD IS KILLER/ World's Most Killer Dad

14:35 Gönderen dexter_fernando


Dexter; Miami Metro Polis Departmanı için çalışan Adli Tıp Kan Analiz Uzmanı'dır. Kendisine ayırdığı zamanlarda ise bir seri katil... Dexter'ın üvey babası Harry, Dexter'ı öldüreceği kişileri sadece katiller arasından, özellikle de yasadan kaçabilmiş olanlardan seçmesi konusunda yönlendirmiştir.

Dexter hikâyesi ilk romanda;çocuk olarak komşularının evcil hayvanlarını öldürerek başladı. Harry onun öldürdüğü hayvanları bulup teşhis eder ve Dexter'ın bir sosyopat ,durdurulamaz bir öldürme ihtiyacının olduğunu fark eder. Harry, Dexter'in gidişatını durduramayacağını anlayınca, en azından onu daha doğru bir yola yönlendirmeye çalışır. Harry üvey oğluna, dikkatli olmayı, titiz davranmayı ve becerikli bir katil olarak arkasında nasıl hiç ipucu bırakmadan öldürebileceğini gösterir.Dexter'a halk içinde yaşamasını, normal davranmasını, normal tepkiler vermesini ve sahte duyguları öğretir. Ayrıca Harry oğlu Dexter'a öldürmede kullanacağı etik kuralları öğretir ki bu kurallara Dexter, "the Code of Harry" (Harry'nin Kuralı) ismini koyacaktır. Kuralın merkez inancı, sadece kendisi gibi olanları, katilleri öldürmesini söyler. Tabi bu Kural'ın başka kurallarıda var. Örnek vermek gerekirse; 1 Numaralı Kural: yasadan kaç ve sakın yakalanma.

Dexter ilk kurbanını 19 yaşındayken elde eder. Harry, hastanede damar tıkanıklığı sebebiyle ölmek üzereyken, Dexter'a bir hemşireyi öldürmesi için izin verir; çünkü bu hemşire hastalara normalden çok fazla morfin vererek onları öldürüyordu.

Dexter'ın hayatında, polis memuru kız kardeşi Debra, kız arkadaşı Rita,Rita'nın iki çocuğu ve Astor and Cody bulunmaktadır. Dexter, onu düşmanı bellemiş Çavuş James Doakes'la kavga ederken, Dexter kendi 1'e 1 dövüşteki ustalığını, yeteneklerini sergiler. Bundan sonra Doakes, Dexter'ın lisedeyken jujitsu dersi aldığını öğrenir. Ayrıca Dexter'ın Tıp Fakültesini birincilikle bitirdiğini, fakat bunu bırakıp adli tıp uzmanı olduğunuda öğrenir.

Kitapta da dizide de, Dexter ve abisi Rudy, Miami Florida'da bir konteynırın içinde 2 gün kapalı kaldıklarını anlatır. Polisler onları bulduklarında, kan gölünün ortasında, açlık ve susuzluk içerisinde oturuyorlardı. Cesetlerden birisi onların annesiydi. Dexter ve Brain'in tanıklık ettiği olay, ufak çaplı bir kokain satıcısının elektrikli testereyle annesini doğramış olmasıydı. Brain çocuk esirgeme kurumuna giderken, olay yeri inceleme memuru olan Harry Morgan Dexter'ı evlatlık almıştı. Dexter yetişkin olup, olay yeri incelemeleri sonunda abisini bulana kadar, bir abisi olduğunu asla öğrenemedi.

Romanda, Dexter'ın abisi Rudy olarak bilinir.

Televizyon dizisinde annesinin adı Laura Moser'dir. Üç kişi tarafından, çocuklarının gözleri önünde elektrikli testereyle öldürülmüştür. Babasının ismi Joe Driscoll olarak geçmektedir. Her nasılsa, Joe Driscoll'un 30 yıl öncesine kadar varlığı hakkında hiçbir kayıt yoktur. Sadece Dexter çocukken bir kaza geçirir ve kan tipine uygun bir kişi bulunamaz, onun için Harry, Dexter'ın öz babası olan Joe Driscoll'u kan transferi için çağırır. Bunun sonucunda dexter babasına bir teşekkür kartı gönderir;fakat Dexter, Harry, Driscoll'u bu kan aktarımının gizlice yapılacağı konusunda uyarmıştır ve Dexter da bu kanın nereden geldiği konusunda fikir sahibi olamamıştır. Bu durum, Rudy'nin Joe Driscoll'un evine bir elektrik tamiratçısı gibi gelip, kalp krizi geçirmesi için insülin enjekte etmesi sonucunda ölmesi ve mirasın Dexter'a kalmasıyla ortaya çıkar.

Peki şimdi neden durup dururken dexter'ı anlatıyoruz. Dexter'ın 4.sezonu 27 eylül'de başlıyor bu sefer bizi kesinlikle ekranlara kilitleyecek birde olay kurgusu var. Hazır olun 3.sezondur acımasız bir katil olarak görülen dexter artık babalığa hazırlanıyor. Armut dibine düşer sözüyle aytaçıda anarak yeni bir katil mi doğuyor sorusu aklımıza geliyor. Posterlerde de görebileceğiniz üzere tatlı gibi görünen bir bebek ne kadar masum olacak? Sonuçta babasına bak oğlunu analiz et demişler atalarımız. Bu arada dexter hayranı olan kızlar bu sezon çok kanlı geçecek şimdiden uyaralım.

Dexter” 4. sezonda Dex’in peşinden koşacağı yeni katili John Lithgow‘un canlandıracağı Walter Simmons karakteri olacak. Walter Simmons karakteri azılı bir seri katildir ve cinayetlerinde her defasında 3 kişiyi aynı anda öldürdüğü için “Trinity Killer” lakabını almıştır. Walter’ın Miami’ye taşınması ve 30 yıldır işlediği cinayetlerde hiçbir delil bırakmaması hem Dex’e ilham kaynağı olacak hem de Miami polis teşkilatının peşine düşmesine neden olacaktır. Ayrıca dexter 2 sezon daha öldürecek. Öldürsün ayrıca biz dexter taraftarıyız değil mi? Melek görünümlü şeytan aramıza geri dönüyor...



12 yorum:

  1. aktifmutfak dedi ki...

    :)) yazı güzel olmuş.ben valla bu dexter ı hakkaten seyretmedimdi.u sene kan görmeye dayanırsam deneyeyim bakalım..sırf bebiş için seyredilir..:) bakalım armut dibine mi düşüyor:))

  2. dexter_fernando dedi ki...

    Bakacağız kesin düşüyordur :)

  3. benay dedi ki...

    yaa yaa yaa süpersin dexter_fernando!
    yazıyı görünce çooook mutlu oldum ya anlatamam:))
    dexter'ın yeni sezonunu sabırsızlıkla bekliyorum, güzel bir yazı olmuş eline sağlık :)

  4. dexter_fernando dedi ki...

    Senin diğer tavsiyende hazır sayılır. Fakat dexter'a babalık yaramış :)

  5. benay dedi ki...

    yaramış ya yaramaz mı :))
    buarada yazına yönlendiren bir Dexter posteri koydum bloguma böyle bir şey istiyordum ne zamandır iyi ki yazdın :)

  6. dexter_fernando dedi ki...

    Sağ ol benay :) Desteklerini unutmayacağım...

  7. benay dedi ki...

    ne demek canım blogcular birbirlerini destekleyecek tabi :)

  8. dexter_fernando dedi ki...

    Doğru söylüyorsun...

  9. biggeee dedi ki...

    ilk olarak bunu yazdığın için gerçekten sevindim.açıkcası ben dexter'ın ilk olarak romanını okudum..roman mükemmeldi.ama dizi beni pek sarmadı.dizisi çok sığ geldi bana bu yüzzden ilk sezondan sonra izlemeyi bıraktım.ama burda görünce gerçekten mutlu oldum.çünkü dexter sanki yakın bi arkadaşım gibi.onu izledikçe içimdeki psikopat ortaya çıkıyo:)

  10. dexter_fernando dedi ki...

    :) Yorumun için teşekürler biggeee...

  11. biggeee dedi ki...

    tesekkür etmene gerek yok bildiğim/ilgimi çeken şeyler olduğunda zaten yaparım yorum

  12. kardelen dedi ki...

    Dexter hayranı olarak bu yazıyı yayınlamanıza çok sevindim. Neredeyse İLk bölümünden bu yana seyrediyorum ve seri katil olmasına rağmen benim hayranlıkla seyrettiğim bir aktör. Sabırsızlıkla yeni sezonu bekliyordum. Yukarıdaki yazıdanda anlaşılacağı gibi çok güzel bölümler bekliyor bizleri. Bilgi için çok teşekkürler...

Yorum Gönder