Jisatsu saakuru (Suicide Club)

20:43 Gönderen dexter_fernando


54 gülümseyen liseli genç kız bir metro tünelinde el ele tutuşup gelen trenin önüne atladıktan sonra açıklanamayan bir intihar dalgası Tokyo’yu silip süpürmektedir. Bu kan banyosu, şehir çapında bir intihar dalgasını tetikleyince Dedektif Kuroda ve polis gücünün geri kalanı ne yapacaklarını bilemez vaziyete gelirler. Şifreli bir telefon, polise intiharları henüz meydana gelmeden önce takip ediyor gibi görünen tuhaf bir web sitesiyle ilgili bir ipucu verince, yaşananların gerçekten intihar olup olmadığı sorgulanmaya başlanacaktır...


Japon korku sinemasının yine sert ve izlenmesi zor filmlerden biri, aslında yukarıdaki cümlelerden de ne kadar hastalıklı bir film olduğunu anlaşılabilir. Tokyo’nun en iyi dedektifleri, (Dedektif Kuroda, Murata ve Shibusawa) 54 yeni yetme körpe kızla başlayan bu yeni hastalıklı intihar trendinin neden ve nasıl’ını keşfetmek için göreve soyunurlar. Maceraları onları Tokyo şehrinin içinde birden fazla tuhaf patikaya sokar, ancak kayda değer bir tanesinde, kendisine “Yarasa” ismini takan ve telefonla Dedektifleri arayan gizemli bir kişi bir web sitesinin, intiharları henüz olmadan doğru olarak tahmin ettiği bilgisini verir. Yalnızca çok sayıda insan intihar etmekle kalmaz, her intihardan sonra olay mahalline, içinde birbirine dikilmiş balıklardan geniş bir halka olan beyaz bir kadın çantası bırakılmaktadır.

İntihar kulübünde yönetmenin ve oyuncuların performansları göz dolduran cinsten. Hikâye güzel hele finali bir harika. İçlerindeki şiddet dürtüsü korku filmlerini etkiliyor. Bu durumda şu ahlak ve sansür zabıtalarının savları yine haklı çıkmayacak. Sanatlarında da şiddet var, haberlerinde de. Çünkü geleneklerinde şiddet var. Yukarıda ki cümlelerimi okuyan herkesin izlemesi gereken başyapıtlardan biri.
Baştaki bilgi için ayrıca www.korkusitesi.com sitesine teşekkür ederiz.

1 yorum:

  1. kişisel depresyon anları dedi ki...

    japon korku sinemasına saygıyla eğildiğim filmlerden biri. gerek atmosfer gerekse işleyiş gayet başarılı,vermesi gerkeni veriyor insana. tatmin edici..

Yorum Gönder