Zombili Bili Bili Zom!

15:02 Gönderen dexter_fernando

090506_thriller.jpg

Zombilerle ilgili haberlerimiz bitmek bilmiyor değerli okurlar. Kimi zaman yavaş, kimi zaman hızlı, ölümden dönen veya virüslerden dolayı dönüşen, son zamanların en popüler düşmanlarını her geçen gün yeni oyunlarda görüyoruz. Daha da görmeye devam edeceğiz. Neden mi? Çünkü zombiler oyun dünyasında inanılmaz derecede revaçta.

Oyun dünyasının en sempatik casual oyun yapımcısı Popcap Games bile bu zombi furyasından etkilendi. Plants vs. Zombies isimi yeni yapım dün satışa sunuldu. Zombiler dışında, Portal ile başlayan şarkılı oyunlardan da etkilenen oyunun deneme sürümünü buradan indirip oynayabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen 2. Dünya Savaşı'nda Nazi öldürme isteğimizi zombiler ile birleştiren Treyarch ve önümüze sunan Activision'un Call of Duty: World At War Harita Paketi ise iki ayda 2 milyon adet sattı. Bu kadar çok tutmasındaki en büyük sebep tabii ki Nazi Zombi co-op haritaları. Yapımcı Treyarch şimdi de ikinci paketi hazırlıyor. Yeni paket 2 milyon satar mı bilinmez fakat 1 milyonun üstüne çıkacağı apaçık ortada. Paket deyince Valve'in Left 4 Dead için yaptığı Survival paketini de unuttuk sanmayın, dergiye bakmayı unutmayın.

Zamanında bir Unreal Tournament 2004 modu olan, Left 4 Dead'in başarısıdan sonra da cilalanıp güncellenen Killing Floor, 14 Mayıs'da Steam'den satın alınmaya hazır olacak. Dört değil, beş değil, tam tamına altı kişilik Co-op Survival FPS olan oyun, 15 dolarlık fiyatıyla dikkat çekiyor. Zombiler söz konusu olunca Residen Evil serisini unutmamız imkansız. Pc sahipleri Resident Evil 5'i beklerken Wii sahipleri de Resident Evil: The Darkside Chronicles'i bekliyorlar.

Wii'den bahsedip ağır abilerini es geçmek olmaz! Mart sonunda PSN'e çıkan Burn Zombie Burn, Haziran ayında Konami tarafından XBLA ve PSN'de satışa sunulacak Zombie Apocalypse, iki konsolun şimdiki çerez zombi oyunları. Çerez demişken bu oyunların da yaş sınırı olduğunu unutmayın. Meselemiz zombiler olunca malum minik oyuncular zombi öldürme zevkini tadamıyorlar. İşte minik zombi avcılarını düşünen Sierra Online, XBLA için Zombie Wranglers oyununu geliştirdi. Bu ay satışa sunulacak olan Zombie Wranglers +10 yaş sınırı taşımakta.

Son olarak 2006 yapımı Dead Rising'in Wii için yeniden yapımı, Şubat ayında Dead Rising: Chop Till You Drop adıyla raflardaki yerini aldı. Wii sahipleri bu yapımla uzun bir süre idare etmeli çünkü 2010 yılında Dead Rising 2 ; PS3, Xbox360 ve PC'ye tek karede 7000 (doğru okudunuz) zombi ile geliyor! Videoda göreceğiniz çift taraflı elektrikli testereyi Chuck'un hazır bulduğuna inanan varsa ya şimdi konuşsun ya da ilelebet sussun. Çünkü bir adet bant, iki adet elektrikli testere ve bir sopayı birleştirerek yaptığına dair duyumlar aldık. Eğer bu oyun eşya birleştirme sistemine sahip olursa, şahane olur!

0 yorum:

Yorum Gönder