Lolipop

16:36 Gönderen dexter_fernando


İnternette ve televizyona durmadan sataşan filmlerin olduğunu hepiniz bilirsiniz. Lolipop’ta internetteki chat olaylarından yola çıkaran bizleri chat yapmadan önce iki kere düşündürmeye yöneltecek bir gerilim filmi. Yaş sınırlaması konusuna biraz kafam takıldı. Film 18+ yaş sınırlaması alsa da ben 13+ yaşından büyük herkese tavsiye edebilirim. Film adına bakarak filmin yumuşak bir gerilim olduğunu düşünmeyin film son derece sert bir psikolojik gerilim türünün de.

Özelliklede penis kesme sahneleri gibi işkence sahneleri bazılarına göre fazla gelebilir. Ama kesinlikle öyle gore(Kanın oluk, oluk) aktığı filmlerden değil. Konudan bahsetmek gerekirse; 14 yaşında, zeki ve çekici bir genç kız olan Hayley ve internette tanıştığı 30 yaşındaki moda fotoğrafçısı Jeff, Nighthawks adlı bir kafede randevulaşırlar. Aralarında yaşanan flörtl, onları daha da yakınlaştırarak Jeff’in dairesine kadar götürür ve bu, beklenmedik bir olayın başlangıcı olur. Hayley, uzun süredir merak ettiği sırrı çözmek için Jeff’in içkisine ilaç katar ve işler çığrından çıkar...

Verdiği mesajlar üzerine yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. Çünkü film tek mekân ve 2 oyuncuyla çekildiği için size basit gelebilir. Ama oyunculukları beğeneceksiniz. Aslında Film Japonya'da yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenerk yapılmış.Japonya'da olan olay her zaman ki gibi Amerikalılara batmış ve hemen filmini çekivermişler.Tabi olay bütün gerçekliği ile yansıtılmamış filme oldukça abartılmış yada en azından ben öyle düşünüyorum.Şöyle ki, 14 yaşındaki bir kız çocuğun böyle bir zeka cesaret ve bilgiye sahip olabileceğine bir türlü inanasım gelmedi.Zaman zaman oldukça gereksiz uzatılmış sahnelerin dışında film oldukça heyecanlı ve gerilim dozu yüksek bir şekilde ilerleiyor kısaca kendini izlettirmeyi başarıyor.Tabi yer yer abartının saçmalığın tadı damağınıza bulaşıyor ama bunlarda görmezden gelinebilir. Film sübyancılık.,çocuk pornosu,Roman Polanski,Julia Roberts ve internetten kız indirme üzerinede oldukça ilginç mesajlar veriyor. Film tamamiyle 'ava giden avlanır' filmi. Yine de izlenebilir bir film olarak adlandırıyorum.

8 yorum:

  1. biggeee dedi ki...

    ilginç birşeye benziyor izleyecem:)

  2. dexter_fernando dedi ki...

    Tam senlik bir film bigeciğim...Kesinlikle izle...

  3. Vladimir dedi ki...

    Film çok ilginç seyircisinin sinirlerini sonuna kadar sınıyor. Erkek seyirci için ise izlemesi hayli güç sünnet günü gerilimi gibi bir film. Mantıklı yazılmış.

  4. dexter_fernando dedi ki...

    Sağ ol. Ama o sünnet sahnesinin o kadar uzun olması biraz gereksizdi.

  5. biggeee dedi ki...

    woww o neydi öyle ya:) bi kız bu kadar soğukkanlı olabilir mi..ama sinirlerim bozuldu biraz bu film bana ağır geldi

  6. dexter_fernando dedi ki...

    Bigee bu incelediğim hafif filmlerden...

  7. biggeee dedi ki...

    valla nedense adama çok acıdım.o çaresizlik acizlik hali beni çok etkiledi:(

  8. dexter_fernando dedi ki...

    Ama haketti.

Yorum Gönder