Sılent Hıll: Homecoming

20:06 Gönderen dexter_fernando

"Yeryüzündeki en merhametli şey, insan zihninin çevresindeki her şeyle bağlantı kurma konusundaki yetersizliğidir herhalde" (H. P. Lovecraft). Çünkü bazen karşılaşacağımız gerçekler kaldırabileceğimizden fazla olabilir ve kendi kâbusumuz içinde sonsuza dek yaşamayı bir nimet sayabiliriz.


İşte Silent Hill: Homecoming, Silent Hill serisinin 6. oyunu olarak, her oyunda gerçeğin peşinde koşuşturduğumuz o kanlı ve paslı mekânları bize geri getiriyor, hem de kendi kâbusumuzda yaşamayı tercih edeceğimiz yeni nesil grafiklerle! Size yazmadan önc oynadım. Ve gördüm ki hala SH en korku türünü ayakta tutan tek seri olarak adını altın harflerle yazdırdı. Sılent Hıll kesinlikle çok zor oynanan bir oyun çünkü atmosfer yaratımındaki başarı yüzünden kap karanlık oyun asla güvenlilik duygusu vermiyor. Ve her yerden çıkar korkutucu hemşireler(zombilere çok benziyorlar) bizi diken üstünde tutuyor.

Silent Hill: Homecoming, yepyeni bir dövüş sistemi ile geliyor. Aslında birçok fanın tepkisini toplayan da bu oldu. Radikal değişikliklerin her zaman hoş karşılanmadığını hatırlatmama gerek yok sanırım. Oyun tanıtılırken, en çok reklam yapılan iki özellik, kamera ve savaş sistemiydi ve şimdi bu sistemlerin son hallerini görme imkânı buluyoruz. Başka bir yenilik olarak, oyunda diyalog ağaçları var. Her zaman değil tabi; ama çoğu zaman çıkıyor. Oyunun birkaç yerinde bu konuşma ağaçları kritik önem taşıyor ve oyun sonlarına etki ediyor; ama onun dışında sadece eğlence amaçlı olmuşlar. Tabi bazı merak ettiğiniz soruların cevabını alabilmek için oyunun o bölümünü yeniden oynamanız gerekebilir, çünkü bir soruyu sorduktan sonra diğer soru arada kaynayabiliyor. İlk defa Silent Hill 3'te karşımıza çıkan bu konuşma seçeneği, oyuna renk katmış; ama sık sık çıkması gerekli değildi.Silent Hill: Homecoming, next generation (yeni nesil) başlığı altında çıkan ilk Silent Hill oyunu olması itibariyle, oyunculara grafik konusunda çok şey vaat etti, ama ne yazık ki herkes beklediğini alamadı. Çünkü grafikler malesef çoğu yerde bozuldu. Daha iyi grafikler olsaydı mutlu olacaktım.

Yine de ses ve müziğin başarısından ötürü grafik hataları kendii unuturuyor. Evreni bile yeter.
Diğer bir yenilik ise artık kız çocuğunu değil Alex adında bir çocuğu izliyoruz fakat bu çocuk içe masum gibi görünmüyor. Senaryo harika ben hala finalinin merak ediyorum.
Eğer Silent Hill fanıysanız, hiç beklemeden Homecoming'i oynayın. Eğer Silent Hill'i ilk defa duyuyorsanız, Homecoming, size Silent Hill'in büyülü atmosferine girmek ve sislerin arkasındaki gerçeği aramak için için kaçırılmaz bir fırsat olabilir. İlginizi çekecek bir oyun bence en azından bir şans verin...

0 yorum:

Yorum Gönder