Visitor Q(Bijita Q)

18:14 Gönderen dexter_fernando







Soracaksınız, neden böyle hastalıklı filmleri seçtiğim için seçiyorum çünkü korku türündeki blogumun sıradanlıktan kurtulup çoğu kişinin bulamadığı filmler hakkında yazıları barındırmak istiyorum. Ama size tavsiye etmediğim filmlerden olduğundan bahsetmek isterim.

Visitor Q Şimdiye kadar gördüğüm en değişik başlangıca sahip filmlerden biri “Hiç babanızla seks yaptınız mı?” Sonrasında fahişelik yapan küçük kızın babasıyla seks yaptıkları sahne ile açılıyor. Bu iki cümlemden sonra yine sert ve akıl almaz bir Takashi Miike filmiyle karşı karşıya olduğumuzu anlayabilirsiniz. Kesinlikle izleyici ile derdi olan bir yönetmen. Kesinlikle seyircisine yapılmış değişik bir uygulama şimdiye kadar yapılmış çoğu filmlerde porno filmleri hariç hepsinde böyle sahneler kısadır. Ama bu sahne sanki zevk almamız istercesine uzun ve görsel açıdan etkileyici(Takashi Miike neden bana böyle cümleler kurdurtuyorsun)

Film sonrasında, “Hiç Annenizi dövmeyi düşündünüz mü?” sorusuyla devam eder ve izleyiciye yönelttiği tehditlerini çeşitlendirir. Sonrası uyuşturucu kullanımı, aile içi şiddet, ölü sevicilik, zina, fahişelik gibi öğeleri normalmiş gibi gösteren bir film var karşımızda. Ama yine de Takashi Miike karakter yaratımında ustaki filmin elle tutulur yanlarını da ortaya çıkarıyor çünkü film çoğu kesim tarafından ağır eleştiriler alacak cinsten. Bu çarpık karakterlerin sıradanlık eksenini oluşturdukları bu yapının bozumu Visitor Q sayesinde olur. Garip bir yabancı birden bire hayatlarına girer, yemek sofralarına tek kelime etmeden oturur. Kimi zaman başlarına taşla vurarak ve izleyicinin vicdanını ve arzusunu yerine getirerek bu çarpıklığa karşı durur. Kimi zaman ise onların oyunlarına katılarak izleyiciye ihanet eden bir karakter de o olur. Filmin sonları geldiğinde, Visitor Q’nun da yardımına koştuğu bu devinimler sayesinde, filmin başlarında çok büyük ölçüde yadırganabilecek gariplikler artık izleyicinin açılan algısı sayesinde rahatça kabul edilebilir hale gelmiştir. Kısaca konudan bahsetmekte gerekirse;



Japon gençliğinin yoldan çıkması ve toplumsal yozlaşma üzerine haberler yapmış olan, bu konuya takıntılı eski bir haber spikeri ve onun bu takıntı nedeniyle yapısal bozgunla sınadığı ailesine gizemli bir yabancı konuk olur. Biz ona “Misafir Q” deriz. Misafir Q’nun gelişi ile eroin bağımlısı bir anne, anneye fiziksel işkence yapmaktan zevk alan erkek çocukları, fahişe bir kız, fahişe kızıyla para karşılığı yatan babadan oluşan bu “müthiş” aile çok değişecektir. Birçok Miike filmi izlemiş olmama rağmen içlerinden en yırtıcı ve en tehditkar olanın bu film olduğunu söylemeliyim.

Çoğu izleyici için mide bulandırıcı, tiksindirici ve tehdit edici bir film Takashi Miike bir kez daha “Ayağınızı denk alın” diyor. Daha güzel bir film beklerdim. Takashi Miike yetenekli bir yönetmen ama yeteneğini böyle filmlere harcamaya devam ederse emin olun ki bu yeteneği keşfedilmeden infazı verilecektir.

3 yorum:

  1. içten dedi ki...

    ben bunu izlemem 0.o
    gerçi çok da meraklandıracak şekilde anlatmışsın izlesem mi ki?

  2. Kadina Dair dedi ki...

    giriş cümlesini okuduktan sonra aklıma Old Boy filmi geldi.Bu filmi ben izleyemem mesela.Kaldıramam o kadarını.İleri gitmiş bir film :S Mide bulandırıcı geldi gerçekten de.

  3. dexter_fernando dedi ki...

    Takashi Miike'dan ancak bu beklenir.

Yorum Gönder