Machete Ön İnceleme

13:31 Gönderen dexter_fernando

Tam da Machete filminin haberi duymuş yeni bir grındhouse filmi geliyor diyorken sinemada grındhouse’ un anlamı ve önemini anlatmak gerekiyor. Aslında son zamanlarda bize grındhouse sinemasını anlatan iki adet yapım vardı. Biri Tarantino’nun Ölüm geçirmezi diğeri ise Rodrigez’in Dehşet gezegeni idi. Quentin Tarantino'nun Ölüm Geçirmez, Robert Rodrigez’in Dehşet Gezegeni filmlerinden oluşan taze istismar sineması projesi. İki Film Birden uygulaması, afişleri ve kimisi sahte kült fragmanları ile hazır eğlence paketi. Amerika dışına ayrı, geniş versiyonları çıktı.

Fakat Grındhouse ve Grındhouse sinemaları bir zamanlar çok önemliydi. Duble filmlerin bugün DVD'leri kadar afişleri de çok değerli. İstismar sineması ucuz olanı satmak için pazarlama üzerine kuruluydu ve sinemalar da bunun en önemli pazarıydı. Böylece Grındhouse sinemasını kısaca hatırladık. Şimdi Machete filminin bir ön inlemesini yapabiliriz.

Machete’yı 2007 yılında fake-Trailer olarak görmüştük. Ve nihayet çoğu yerde duyduğunuz gibi çekilme kararı verildi. “Machete”nin çekimlerine ise, söylentilere göre bu Temmuz'da başlanacak. Ayrıca, “Machete”nin oyuncu kadrosuna, sinema dünyasının usta oyuncularından Robert De Niro da dâhil edildi. Bu bile son derece iddialı olacağına dair bize göz kırpıyor. “Machete”nin oyuncu kadrosunda, “Çok Fena / Superbad” filminden tanıdığımız Johan Hill ve “BloodRayne” filminden tanıdığımız Michelle Rodriguez de bulunuyor. Hill'i 'Julio', Rodriguez'i ise 'Luz' karakterlerini canlandırırken seyredeceğiz. Yönetmen koltuğuna Robert Rodriguez ile birlikte Ethan Maniguis'in oturacağı “Machete”nin başrolünde ise, başarılı aktör Danny Trejo bulunuyor. Tabi pek kötü eleştiri alan ölüm geçirmez ve dehşet gezegeni gibi olmayacağını düşünüyorum. Fragmanlarında da izlediğim kadarıyla daha önceki filmlerdeki gibi eski istismar filmlerinin havası verilmeye çalışacak. Bol ve ucuz aksiyon sahneleriyle, o zamanların kan efektleri kullanıma sunulacak. Konusu tam olarak belli olmasa da türler arasında geçiş yapacağı kendini belli ediyor. Özellikle Aksiyon, suç ve gerilim türlerine ait çoğu öğeyi ustaca ve bolca kullanacak.

Oyuncu seçimine gelirsek çok doğru seçimler var. Özellikle Machete karakteri ve oynayan aktörün yepyeni hayran kitlesi yaratacak bir karakter olacağına eminim. Tabii fragmanlara kanmamakta lazım. Ölüm geçirmez ve Dehşet gezegeninde bizi kandıran fragmanlardan biri olabilir. Danny Trejo fragmandaki başarısına bakarak katil rolü üzerinde çok çalıştığını anlamak zor değil. Rodrigez galiba bu Grındhouse işine devam edecek. Fakat bu sefer Tarantino ona eşlik edemeyecek çünkü yönetmenliği bıraktığını basına açıklayarak gençlerin önünü açmak gerektiği düşündü. Aslına bakılırsa Soysuzlar Çetesinde başarıla olsa da Ölüm Geçirmez’de hayranlarını hüsrana uğrattığı için kendini suçluyor diye düşünmekteyim.

B film tadında harika ir film bekliyorum. Beklentilerimi yüksek tutmaya kararlıyım. Çünkü kesinlikle çok başarılı bir şeyler yapma çabasındalar. Tarantino’da kararını değiştirir ve destek olursa güçlü bir yapım olacaktır. Film Amerika’da şimdiden X ibaresi aldığını belirmek lazım. Yani bolca kullanılan seks ve şiddet öğeleri içerdiğinden 17 yaşından küçükler için aşırı vahşi bir film. Hatırladığım kadarıyla fragmanda da belirtiliyor. Bütün iyi dileklerimle umarım ki bizi Ölüm geçirmez ve Dehşet Gezegeni gibi hüsrana uğratmaz ve kendini rezil etmez. Çünkü Rodrigez son derece riskli bir projeye başlamış. Yorumu size bırakıyorum. Ya Rodrigez’e güvenecek ya da güvenmeyeceksiniz… Seçim sizin. Tavsiyem en azından bir şans verin…



0 yorum:

Yorum Gönder